"No boots on the ground" - ללא "רגלי חיילים על הקרקע". זה היה התנאי הבסיסי של ארה"ב לסיוע בבניית מזח. כלומר - ארה"ב אינה רוצה להיראות כמי ששולחת חיילים לכבוש את רצועת עזה, גם אם אלו או באו לסייע.
הבנייה של המזח הצף החלה אמש (חמישי) ובסיום הבנייה יוכלו ארגוני הסיוע לספק עד שתי מיליון ארוחות ביום לתושבי עזה, לפי גורמים במשרד ההגנה של ארה"ב.
המתקן האמריקאי צפוי לכלול פלטפורמה ימית שתעביר את הסיוע מהספינות, ומזח ימי צף שיקבל את החבילות מהפלטפורמה, היות וספינות גדולות אינן מסוגלות לעגון לאורך חופי עזה.
במשרד ההגנה סבורים שהפרויקט יושלם במלואו בתחילת החודש הבא ובניית המזח מתקדמת לבינתיים לפי התוכנית.
גורמי ביטחון אמריקאים הביעו חשש באופן אנונימי מבניית מזח באזור מלחמה, וביום רביעי אירעה מתקפה באזור שבו היו אמורות להתחיל עבודות להקמת הרציף, אם כי בשלב זה לא היו עובדים או ציוד במקום.
המזח הצף ייבנה לצד ספינה אמריקאית שתעגון בים מול חופי עזה, אמרו גורמים אמריקאים. בשלב זה החלה כאמור בנייתו של המזח - על גבי ספינת מלחמה אמריקאית, שיועבר לאחר מכן למקומו לאורך החוף.
האמריקאים עושים הכל כדי שכף רגלו של חייל אמריקאי לא תדרוך על גבי הקרקע העזתית, במטרה למנוע תמונות של חיילים אמריקאים "כובשים את עזה".
גם שמו של המבצע "לוגיסטיקה משותפת מעבר לחוף" משקפת את הרצון האמריקאי להראות שהפעילות שלהם נועדה להתקיים אך "מעבר לחוף".
החיבור של המזח הצף לחוף עזה יתבצע על ידי יחידת הנדסה אמריקאית בשיתוף עם יחידה מקבילה בצה"ל שתבצע את הפעילות על החוף עצמו.
היקף הסיוע שיכניס המזח הצף מקביל ל-90 משאיות. מה שארה"ב אינה חושפת כעת, הוא מיהו הגורם שהוגדר כ"צד ג'" שיעביר את משאיות הסיוע לתוככי עזה, אך ההערכה היא כי מדובר בעזתים שישתפו פעולה עם ישראל.