הצעת חוק המימון המיוחד לישראל ואוקראינה אושרה לקראת הצבעה בסנאט, והחוק צפוי לקבל רוב כאשר חלק מהרפובליקנים הסכימו להצביע בעד החבילה המיוחדת.
בשלב זה מסתמן כי ההצבעה תיערך מחר (שלישי) בשעה ש-18 רפובליקנים הצטרפו לדמוקרטים בכדי לאשר את המהלך.
החוק שמממן את המלחמה בישראל ובאוקראינה בסך כולל של 95 מיליארד דולרים, 14 מתוכם לישראל, צפוי לעבור ברוב של 67-27 בסנאט.
"אין זה מוגזם לומר שעיני העולם נשואות לסנאט של ארצות הברית", אמר ביום ראשון מיץ' מקונל, הסנאטור הרפובליקני ומנהיג המיעוט בסנאט שתומך בהצעה.
הוא הדגיש כי לארצות הברית "אין את הפריווילגיה להעמיד פנים שהתוקפים המסוכנים ביותר בעולם הם בעיה של מישהו אחר, וגם לנו אין", אמר מקונל בהתייחסותו לרוסיה וחמאס במקשה אחת.
מנהיג הרוב, הדמוקרטי היהודי צ'אק שומר, אמר כי מדובר בהצעה "שמשפיעה בצורה כה משמעותית לא רק על הביטחון הלאומי שלנו, לא רק על ביטחון בעלות בריתנו, אלא על עצם הביטחון של הדמוקרטיה המערבית והאידיאלים שלנו", אמר שומר.
האתגר הגדול יותר צפוי להיות דווקא בבית הנבחרים, שם נהנים הרפובליקנים מרוב בראשות היו"ר מייק ג'ונסון, וחלק גדול מהם תומך במנטרה של טראמפ "אמריקה תחילה" ומסרבים להמשיך לממן את המימון של המלחמה באוקראינה.
החשש הוא כי ההתנגדות של הרפובליקנים הטראמפיסטים למימון האוקראיני יפגע בחבילה שנועדה גם לישראל, לאחר שהדמוקרטים סירבו לאפשר חבילה נפרדת עבורה.
הרפובליקנים בבית הנבחרים מתנגדים גם לסיוע ההומניטרי שכלול בחבילה על סך כשמונה מיליארד דולרים, וקובלים על כך שטרם חוקק חוק הגנת גבולות לשביעות רצונם - למרות שהם היו אלו שהפילו בשבוע שעבר את החוק הדמוקרטי שכלל סעיפי מימון מרחיקי לכת מבחינת הדמוקרטים בנוגע לגבול הדרומי.
מחוקקים במפלגה הרפובליקנית בבית הנבחרים מאיימים על ג'ונסון כי גורלו יהיה זהה לזה של קודמו וכי הוא יודח אם יתמוך בהצעת החוק החדשה.