118 מיליארד דולר. זהו סכום העתק שמוצע בחבילה החדשה של הדמוקרטים בסנאט, הכוללת גם בתוכה סכום נכבד לישראל ע"ס 14.1 מיליארד דולרים, הודיע אמש (ראשון) מנהיג הרוב בסנאט צ'אק שומר.
לבקשתו של הנשיא ביידן, ישראל ואוקראינה כרוכות זו בזו בחוק אחד, ולחבילה הוספו שינויים לטובת הרפובליקנים שדרשו מימון לחיזוק הגבול הדרומי עם מקסיקו. בשלב זה עדיין לא ברור אם למתווה הפשרה יימצא רוב, לאור כך שחלק מהרפובליקנים עדיין מתנגדים לו - כולל היו"ר הרפובליקני מייק ג'ונסון.
על ההצעה החדשה אמר ביידן כי היא "מאפשרת לארצות הברית להמשיך בעבודתנו החיונית, יחד עם שותפים בכל רחבי העולם, לעמוד על חירותה של אוקראינה ולתמוך ביכולתה להגן על עצמה מפני התוקפנות של רוסיה", לאחר שבמשך תקופה ארוכה נעצר המימון לאוקראינה עבור המשך המלחמה.
בחבילה החדשה שהציעו הדמוקרטים בסנאט ייכללו גם: 5 מיליארד דולר לבעלות ברית באסיה וסיוע הומניטרי לעזה ואוקראינה. יצוין כי ההצעה החדשה באה לעולם בשיתוף פעולה של דמוקרטים ורפובליקנים בסנאט וזהו הסיכוי הטוב ביותר עד כה שישראל תקבל את המימון שלה למלחמה, בתקווה שהרפובליקנים בבית הנבחרים לא יחליטו לחסום שוב.
מנהיג המיעוט בסנאט, הרפובליקני מיץ' מקונל אמר: "ריבונותה של אמריקה עומדת למבחן כאן בבית, ואמינותנו נבחנת על ידי יריבים נועזים ברחבי העולם", אמר מקונל. "האתגרים העומדים בפנינו לא ייפתרו מעצמם, וגם היריבים שלנו לא ימתינו שאמריקה תגבש את הנחישות לעמוד בהם", הוסיף.
הסנאטור העצמאי ברני סנדרס הודיע כי יבקש להוציא מתוך 14 מיליארד הדולרים עשרה מיליארד שמיועדים למכירת נשק התקפי לישראל ואמר כי הוא מוכן להצביע על ארבעה שמיועדים למערכות הגנתיות.
יודגש כי 14 מיליארד הדולרים הם סכום נפרד מהסיוע השנתי של ארה"ב לישראל על סך 3.8 מיליארד דולר. עם פתיחת המלחמה בשבעה באוקטובר פעל הנשיא ביידן לחקיקת החבילה המיוחדת שנתקעה בין שני הבתים של הקונגרס.