מנהלי שלוש אוניברסיטאות יוקרתיות בארצות הברית הגיעו אמש (שלישי) לשימוע בוועדת החינוך של בית הנבחרים לאחר שטענות חמורות בגין אנטישמיות צצו במהלך המלחמה בעזה, ותלמידי הקמפוסים התלוננו על הטיה ורדיפה כנגדם מצד התלמידים וההנהלה.
נשיאי הרווארד, MIT ואוניברסיטת פנסילבניה הגיעו לקונגרס לשימוע המיוחד כדי לסקור את מצב האנטישמיות בקמפוסים שלהם ולענות על טענות כנגדם בעניין.
יו"ר ועדת בית הנבחרים לחינוך וירג'יניה פוקס פנתה למנהלי האוניברסיטאות ואמרה להם כי "האנטישמיות שראינו בקמפוסים שלכם לא הגיעה משום מקום", אמרה פוקס.
מנהלי המוסדות מצידם טענו כי הם עשו הכל כדי למנוע מקרים של אנטישמיות כולל: קריאה למשטרה במקרים של אלימות, נבדקו מחדש קודי התנהגות, תלמידים יהודים נשאלו אודות החששות שלהם וקוימו שיחות בנושא אנטישמיות וחופש הביטוי.
במהלך השימוע שארך כארבע שעות, אמרו הנציגים הרפובליקנים כי המצב שנוצר באוניברסיטאות הוא תוצאה של מדיניות ליברלית מדי ומחסור של אנשי צוות שמרניים בקמפוסים. בשימוע צוינה גם התופעה של מימון זר ללימודי המזרח התיכון.
ד"ר גיי, נשיאת הרווארד, אמרה שהיא לא התעלמה מזוועות הפיגוע ב-7 באוקטובר, והודתה שהייתה צריכה ככל הנראה לפעול מהר יותר לאחר מכתב שנכתב על ידי סטודנטים בו הואשמה ישראל במתקפת הטרור הנוראה של חמאס, בדבריה הדגישה כי האוניברסיטה דווקא כן הגיבה למכתב החמור, אם כי אולי באיחור.
הנשיאה של הרווארד נשאלה מדוע לא הונף דגל ישראל באזור מסוים בקמפוס לבקשת התלמידים והסבירה כי בהרווארד לא מניפים דגל זר, אך לא ידעה לענות על השאלה מדוע דגל אוקראינה דווקא כן הונף. היא רק אמרה ש"אז זה היה חריג".
נשיאת אוני' פנסילבניה נשאלה אם קריאה לרצח עם של יהודים מהווה הטרדה, הנשיאה בחרה להתחמק שוב ושוב מהשאלה עד שנאלצה לענות ש"ייתכן ומדובר בהטרדה".
עוד נשאלו על מספר הפרופסורים השמרניים המלמדים בקמפוסים והנשיאים התעלמו מהשאלה. ב'ניו יורק טיימס' מתארים ארבע שעות של דיון שהפך לחקירה צולבת נגד מנהלי הקמפוסים היוקרתיים ביותר של ארצות הברית.