מאז השבעה באוקטובר, עת נחטפו לרצועה כ-240 בני אדם בהם גם אזרחים זרים רבים, מפעילה ארצות הברית מלטי"ם לא חמושים החגים בשמי הרצועה על מנת לאסוף מידע על בני ערובה - אמריקאיים ובכלל, שנחטפו לשבי החמאס.
הכטבמי"ם הינם כאמור לא חמושים ואינם משתתפים בלחימה פעילה בעזה, אך מספקים מודיעין יקר ערך בעיקר בנושא החטופים.
אל"מ ניקולס פדרסון אמר לרשת NBC שהוא חושב שעבודת חיל האוויר "יכולה למלא תפקיד קריטי אם נגיע לאזור הזה", בהתייחסו לרצועת עזה.
ה"ציידים", כפי שמכונים מפעילי הכטב"מ האמריקאים, יושבים בתוך קרוואנים מבצעיים במדבר נבדה שבארצות הברית, כאשר כלי הטיס נמצאים אלפי קילומטרים משם בתוך הרצועה או באזורים אחרים במזרח התיכון כגון עיראק וסוריה. המשמרת הממוצעת של טייס 'ריפר' עומדת על כשמונה שעות. הכטבמי"ם הנמצאים בפעילות מבצעית יכולים להישאר באותו מקום בין "ימים לשנים" לפי טייסת שהתראיינה לרשת.
למרות שברצועת עזה כטבמ"י ה'ריפר' אינם משמשים לתקיפה, בפועל מסוגלים אותם כלי טיס ליירט מטרות והם בעלי יכולת חימוש. בין השנים 2002-2020, חיסלה ארצות הברית באמצעות מלטי ה'ריפר' יותר מ-17,000 מחבלים.
התקשורת בין כלי הטיס למפעיליהם מבוצעת לפי NBC באמצעות מערכות לווייניות. "אנחנו צופים בהרבה מהמטרות האלה. אנחנו צופים בהם עושים מעשים איומים נגד אנשים. אנחנו מתמקדים יותר בהיבט השליחות של זה וב'למה' שלנו ובאמת רק מסתכלים על התמונה הגדולה של ההשפעה שיש לנו". אמרה הטייסת לרשת האמריקאית.