נאט"ו יתגברו במאות חיילים

אחרי שכוחות נאט"ו נפצעו, מנהיג קוסבו מאשים בזעם: "אספסוף פשיסטי סרבי"

יומיים אחרי האירוע בו נפצעו עשרות חיילי שמירת השלום של נאט"ו, בעקבות עימותים בין המיעוט הסרבי בקוסבו לשלטון | חילופי ההאשמות נמשכות (חדשות בעולם)

| כיכר השבת |
העימותים ביום שני האחרון (צילום: שאטרסטוק)

אחרי שביום שני האחרון נפצעו בדרגות פציעאה שונות לפחות 30 לוחמי "שמירת השלום" של ברית נאט"ו, בקוסבו ובסרביה מאשימים האחד את השני.

ראש ממשלת קוסבו, שהאירוע תהרחש בשטחו האשים את סרביה במעורבות באירועים ואמר כי הפציעה של הלוחמים התרחשה כתוצאה מהתפרעות של המיעוט הסרבי, אותם כינה "אספסוף פאשיסטי".

בעקבות האירוע, ברית נאט"ו הודיעה כי תשלח עוד 700 חיילים לאיזורי החיכוך, זאת בעקבות התדרדרות האירועים.

קוסבו, מדינה מוכרת חלקית, הכריזה על עצמאותה בשנת 2008 אחרי שנים של מתיחות עם סרביה שהודיעה כי היא לא מכירה בקיומה.

ג'ורג'יה מלוני, ראש ממשלת איטליה, המדינה שספגה את מספר הלוחמים הפצועים הגבוה ביותר אמרה: "האירועים הללו בלתי מתקבלים על הדעת וחסרי אחריות".

הסיבה למתיחות:

הסרבים, שנחשבים למיעוט בתוך קוסבו, החרימו את הבחירות שנערכו לאחרונה באיזור שנחשב למעוז של המיעוט הסרבי, ובעקבות כך רק ארמנים נבחרו - כשאחוז ההצבעה עמד על 3.47 אחוזים בלבד.

למרות אחוז ההצבעה הנמוך בבחירות המקומיות, בקוסבו החליטו כי אלו שנבחרו ייכנסו לתפקידם.

מאז הוקמה קוסבו בשנת 2008, זכתה להכרה של ארצות הברית והאיחוד האירופי, בעוד סרביה זוכה לתמיכה נרחבת מרוסיה.

יחד עם זאת, ולמרות התמיכה שמקבלת קוסבו מארצות הברית, בוושינגטון גינו את ההחלטה של קוסבו למנות בכל זאת את חברי המועצה וראשי הערים שנבחרו עם אחוזי הצבעה זעומים.

במהלך הבחירות, ממשלת סרביה קראה לבני המיעוט הסרבי בקוסבו להחרים את הבחירות, גורם נוסף לאחוזי ההצבעה הבודדים במעוזי המיעוטים.

בין הפצועים: 11 חיילים איטלקים המשרתים באיזור במסגרת ברית נאט"ו, כשמתוכם גם פצועים באורח קשה.

בעוד בסרביה רק 3 אחוזים מהאוכלוסייה הם אסלאמיים בתוך רוב נוצרי, בקוסובו המצב הפוך. 92% מתוך 1.8 מיליון תושבי המדינה הקטנה הם אלבניים ו-6 אחוזים בלבד סרביים.

במהלך שנות התשעים, ביקשה קוסובו עצמאות ואוטונומיה. תגובת הסרבים הייתה אלימה וכואבת. הממשל הסרבי פתח בדיכוי אכזרי נגד הציבור האלבני האתני - שחלק גדול ממנו תמך בעצמאות.

נכון להיום, 99 מ-193 מדינות האו"ם מכירות בקיומה של קוסובו כמדינה עצמאית, בהן ישראל. בינתיים, רוסיה, בת בריתה הקרובה של סרביה, חוסמת את גישת קוסובו אל האו"ם.

היחסים הצמודים מתאפיינים גם בחוסר הרצון של נשיא סרביה אלכסנדר ווצ'יץ' לתמוך בקו המערבי-אירופי בכל הקשור למלחמה באוקראינה. אותו ווצ'ציץ' אמר כי הוא מתחייב שלעולם לא יכיר בעצמאותה של קוסובו.

עשרות אלפים מתוך תושבי קוסובו מסרבים להכיר בריבונות מדינתם וטוענים כי הם אזרחים סרביים. אותו המיעוט מקבל שירותי בריאות וחינוך מסרביה, ולאורך השנים מסרב לשנות את לוחות הרישוי במכוניות שלהם לשל קוסובו.

המיעוט הוא אותו מיעוט המדובר של 6% הסרביים שחיים במדינה, זאת לצד עוד מספר גדול של סרבים החיים בסרביה וטוענים כי מדובר בעיר עם קשר רגשי וחלק מהמולדת הסרבית.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות