לאחר שאמש (ראשון) פורסם כי בית משפט בברזיל הורה למשטרה לחקור חייל צה"ל השוהה בחופשה במדינה, אודות מעשים שביצע ברצועת עזה, כעת מתברר כי מדובר בקצה הקרחון לתופעה אנטישמית נרחבת, הפועלת במדינות שונות בעולם בכדי "לצוד" את חיילי צה"ל.
על פי דיווח בכאן 11, מתחילת המלחמה הוגשו כ-50 תלונות נגד לוחמי מילואים בחו"ל, כאשר ב-10 מתוכן המדינות פתחו בחקירה. עד כה לא נעצר אף חייל. גורמי הביטחון בישראל מזהים עלייה בניסיונות לפגיעה משפטית בחיילי צה"ל בחו"ל, ומגדירים זאת כ"שיטת מצליח" של גורמים עוינים שעלולה להצליח.
עם זאת, ההערכה בישראל היא כי במרבית המדינות הידידותיות אין כרגע חשש מיידי וקונקרטי לצווי מעצר המוניים.
לאור זאת, לצד הערכת הסיכונים הביטחוניים, הערכת הסיכונים המשפטיים הפכה לחלק אינטגרלי מתהליך קבלת ההחלטות, וניתנה הנחיה גורפת לצמצום נוכחות ברשתות החברתיות. כל זאת בזמן שנתוני המערך לביטחון מידע בצה"ל מגלים כי משרתי צה"ל מעלים מדי יום כמיליון פריטים לרשתות החברתיות.
כפי שדווח אמש, הכל החל ביוזמת הארגון האנטי-ישראלי הינד רג'ב שמושבו בבלגיה, שהגיש דו"ח בן 500 עמודים לבית המשפט כדי להוכיח שהחייל הישראלי המדובר ביצע פשעי מלחמה ברצועת עזה.
בדו"ח נטען כי החייל ביצע בנובמבר האחרון הרס נרחב של בתים באמצעות חומר נפץ שלא למטרת לחימה. עוד נטען כי חלק מאותם בתים שימשו כמחסה עבור פלסטינים שעזבו את בתיהם בעקבות המלחמה.
מהדו"ח עולה כי הקרן האנטי-ישראלית מאמינה שיש בידיה הוכחות ממקורות גלויים, ככל הנראה מרשתות חברתיות, לביצוע המעשים על ידי החייל. לא ברור מדוע בחרה הקרן האנטישמית "להתלבש" על אותו חייל.
הארגון האנטי-ישראלי ציין כי התביעה "מסמנת את המקרה הראשון של מדינה החתומה על אמנת רומא האוכפת ישירות את הוראותיו מבלי להסתמך על בית הדין הפלילי הבינלאומי (ICC)", והוסיף כי הוא מהווה "תקדים רב עוצמה".