בחב"ד הכריזו, בצל ימי "חג הגאולה" י"ט וכ' בכסלו, על מספר מיזמים ואתגרים שימנפו את פעילות השלוחים הפועלים ברחבי העולם, שיבוצעו עד ל'כינוס השלוחים העולמי' הבא, שיתקיים בעוד כשנה בניו יורק.
כך לדוגמה הוחלט על שליחת 120 משפחות שלוחים חדשות, חלוקת מלגות לבניית 120 מקוואות חדשות, חלוקת 120 זוגות תפילין "למי שיתחייב להניחן מידי יום", פתיחת 120 בתי ספר וצהרונים חדשים של רשת Ckids, השקת 36 מועדוני נוער של הפרויקט הבינלאומי CTeen, הקמת 360 ספריות להשאלה, שליחת 1,200 זוגות בחורים בחודשי הקיץ אל קהילות שעדיין אין בהן רב קבוע, הקמת דסק ישראלי לתמיכה בשלוחי התנועה המשרתים קהילות של ישראלים מסביב לגלובוס.
מטרה נוספת היא לנסות הגיע לקיום "120 מיליון מצוות" בידי יהודים בעולם עד לתאריך העברי י"א בניסן - ציון יום הולדתו ה-120 של הרבי מליובאוויטש, מנהיגה של החסידות.
יו"ר 'כינוס השלוחים העולמי' של חב"ד וסגן יו"ר המל"ח, הרב משה קוטלרסקי אמר כי ההחלטה להכפיל ואף לשלש את הפעילות התקבלה אצלו אחרי ניתוח מסובך שעבר במרכז רפואי בניו-יורק שבה הוא מתגורר: "חשבתי מה הרבי היה רוצה ממני? מה הרבי היה דורש ממני במצב שבו אני נמצא?".
הרב קוטלרסקי הודיע במייל פנימי לשלוחים כי תושק מחדש קרן השמחות שתסייע להם בחתונות, לידות ובר מצווה בקרב בני משפחותיהם, יסופקו מענקים התומכים בטיפול נפשי ובריאותי, תוקם קרן ייעודית למתן סיוע לשלוחים אשר חווים אתגרים אישיים – ומי שיקלע למשבר ומצב חירום יקבל מימון.
הרב קוטלרסקי אומר: "החזון שלנו הוא שהפעילות בשנה הקרובה תגדל בעז"ה משמעותית. לחב"ד אין קרן פילנתרופית שמממנת אותה ואנשיה פועלים בהתנדבות, כאשר כל שליח דואג לעצמו לתקציבים ואנו בטוחים כי הציבור הרחב יראה להם את אהבתו ואת תמיכתו. השלוחים לא עושים עבור עצמם; הם פועלים כדי שבעוד עיר תוקם מקווה טהרה, שבעוד נקודה בגלובוס תהיה אפשרות לחינוך יהודי, ובעוד יישוב נידח ניתן יהיה למצוא ספרי יהדות ולחיות לאור התורה.
"עד כמה שפרצנו דרך והנגשנו את היהדות כמעט לכל יהודי באשר הוא, עדיין יש נקודות יישוב שזקוקים לאנשים שלנו שיבואו אליהן ויביאו עימם את אור היהדות. אנו בטוחים שהציבור יהיה שותף בהגדלת הפעילות ובסיוע לשלוחים עצמם בהתמודדויות השונות כחלק מהתנדבותם למען הכלל".