נציגים רשמיים של איראן מחו על כך שמדינות המערב הסתפקו, לטעמם, בתגובה רפה מדי לפעולה הדרמטית במתקן הגרעין בנתנז, שיוחסה לישראל, ולא גינו אותה כראוי.
בווינה בירת אוסטריה הסתיים לפני שעה קלה (חמישי) סבב שיחות נוסף בין המעצמות, כולל ארה"ב, לבין איראן, בניסיון לחדש את 'הסכם הגרעין'.
להסכם זה, כידוע, מתנגדת ישראל בנחרצות, וראש הממשלה נתניהו אף הצליח לשכנע את הממשל האמריקני הקודם, בראשות טראמפ, לפרוש ממנו.
אך הנשיא הנוכחי ג'ו ביידן ואנשיו, ששואפים לחזור אל ההסכם, בשינויים כאלה ואחרים, חידשו את סבבי השיחות עם נציגיה של הרפובליקה האסלאמית.
מוקש משמעותי שהונח על השולחן, הגיע השבוע, כאשר נודע על פיצוץ גדול שהתרחש בתוככי מתקן הגרעין בעיר נתנז, איראן, וגרם להשבתת רוב הצנטריפוגות במקום.
פעולה דרמטית זו, שיוחסה בעולם למוסד הישראלי, הובילה את איראן להודיע על נקמתה: השלשת שיעור העשרת האורנים במקום, החל מהיום, לרמה של 60% - צעד שגרר גינויים במערב.
במקביל, המנהיג העליון של איראן, האייתוללה עלי חמינאי, אמר כי "ההצעות שהוצעו לנו בשיחות היו משפילות ויהירות, והן לא ראויות בכלל שנסתכל עליהן".
"ארה"ב לא רוצה לקבל את האמת במשא ומתן, כי מטרה שלה היא לכפות את הרצונות השגויות שלה. והמדינות מאירופה הולכות לפי המדיניות של ארה"ב, למרות שהן מכירות בזכויותיה של איראן", הוסיף חמינאי.
למרות זאת התכנסו הצדדים לשיחות, במהלכן כאמור נזפו האיראנים במקביליהם האמריקנים והאירופאים, על כך שלא גינ מספיק בעוצמה את החבלה האסטרטגית.