לפחות חייל אחד נפצע היום (רביעי) מירי באנדרטת המלחמה הלאומית של קנדה בעיר אוטווה. בנוסף, בניין הפרלמנט ובנייני ממשלה סמוכים נסגרו בעקבות דיווחים על אדם חמוש שרץ לעבר הפרלמנט ועל צרור יריות שנשמע באזור.
כלי התקשורת במדינה דיווחו כי המשטרה הרגה חמוש אחד שעה וחצי לאחר תחילת האירוע. במקביל, מתנהלים סריקות אחר חשודים נוספים.
עד ראייה סיפר לסוכנות הידיעות 'רויטרס' כי המשטרה ביצעה מרדף אחר החשוד בירי ושבמהלך המרדף נורו כ-30 יריות. לדבריו, היורה נכנס לתוך בניין הפרלמנט והיריות בוצעו בתוכו.
המשטרה מסרה כי היורה או היורים היו על גג הפרלמנט. המשטרה הזהירה את התושבים המקומיים להתרחק מחלונות ומגגות בתים.
הסריקות בבניין הפרלמנט
קנדה העלתה ביומיים האחרונים את רמת הכוננות מנמוכה לבינונית לאחר שצעיר בן 25 שהתאסלם דרס בקוויבק שני חיילים והרג אחד מהם. במהלך המרדף אחרי הדורס הוא איבד שליטה על מכוניתו והיא התהפכה כמה פעמים. הוא יצא ממכוניתו, נורה - ומת מפצעיו כמה שעות אחר כך בבית החולים.
גורם ממשלתי מסר כי העלאת רמת הכוננות בוצעה בתגובה לאיומים המתגברים מצד ארגונים קיצוניים כמו דאעש ואל-קאעידה.