

עד כה נחשבה נורבגיה כאחת המדינות העוינות את ישראל באירופה. אולם הממשלה החדשה שהוקמה במדינה לפני כשלושה חודשים, משנה את מדיניותה ופועלת להידוק היחסים עם ישראל.
הממשל בנורבגיה, בראשות ארנה סולברג, מכנה זאת יישום "מדיניות מאוזנת כלפי המזרח התיכון". ראש הממשלה הנוכחית משתייכת למפלגה השמרנית, שאינה דוגלת במדיניות פרו-ערבית כמו הממשלות הקודמות.
עוד השנה אמורה ראש הממשלה סולברג לבקר בישראל, ויהיה זה הביקור הראשון של ראש ממשלה נורבגי בישראל מזה עשור. כמו כן, סולברג הייתה בין המנהיגים הראשונים בעולם ששיגרה תנחומים לאחר מות ראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון.
שגריר ישראל באוסלו, נעים עריידי יזם מפגש בין חברות ישראליות לנורבגיות, לאחר הקמת הממשלה. המפגש דן בעסקים שיקשרו בין תעשיית נפט בנורבגיה לתעשיית הגז המתפתחת בישראל. בנורבגיה תמכו במהלך וקראו לחברות במדינה לעבוד בשיתוף פעולה עם ישראל.
השגריר הישראלי בנורבגיה מאשר כי אכן מסתמנת מגמה חיובית ביחסים בין שני המדינות. "בקרב הציבור והרשויות מתחילה לחלחל ההבנה שהיחסים עם ישראל לא חייבים להיות קשורים לסכסוך הערבי-ישראלי ושתי המדינות יכולות לפתח יחסים נורמליים בכל התחומים באופן עצמאי" אומר עריידי.
לאחר שבעיקר אמנים מקומיים עודדו את החרמת ישראל, שרת התרבות החדשה, ת'ורנהילד וידוויי, פרסמה הצהרה לפיה "איננו רואים בחרם אמצעי יעיל לקדם שינוי חיובי. הממשלה הנורבגית מעוניינת ביחסי תרבות הדוקים יותר בין שתי המדינות. אני משוכנעת שהבנה הדדית עמוקה יותר היא תנאי מוקדם להשגת התקדמות בנושאים פוליטיים".