

הכלכלה האיראנית מדווחת על שיפור במצבה בעקבות הסכם הביניים שנחתם בז'נבה עם המעצמות.
הנשיא חסן רוחאני נאם בפרלמנט האיראני ואמר כי המסחר בגז ובנפט מתגבר וכי משקיעים החלו להתעניין בכלכלה ובבורסה האיראנית. רוחאני הוסיף כי הוא מקבל בברכה את השיפור בעקבות ההסכם.
בין השאר, התייחס רוחאני בביקורת רבה להתנהלותו הכלכלית הכושלת של קודמו בתפקיד, מחמוד אחמדיניג'אד ואמר כי "השילוב של קיפאון כלכלי ואינפלציה בשנתיים האחרונות באיראן הוא חסר תקדים". נשיא איראן הבטיח להילחם במצב הבעייתי וכצעד ראשון, צפוי להעביר בקרוב תקציב חדש שיקל על ההתמודדות בעיקר עם האינפלציה.
נשיא ארה"ב ברק אובמה נשא נאום בפורום סבן ובדבריו הגן על הסכם המעצמות עם איראן, חרף התנגדותה של ישראל. אובמה טען בנאומו כי משטר הסנקציות של המעצמות מול איראן שיתק את כלכלת איראן וכי בגלל אותן סנקציות, בחר העם האיראני להעלות את רוחאני לשלטון. אובמה סייג את דבריו והוסיף כי "אין פירוש הדבר שצריך לבטוח ברוחאני או בכל סמכות אחרת באירן".
למרות דעתה של ישראל כי יש להמשיך את החלת הסנקציות על איראן, אובמה מגלה אופטימיות ביחס לפתרון דיפלומטי. הוא אף הוסיף כי הודות למזכיר המדינה ג'ון קרי שהוביל לחתימת ההסכם בז'נבה, הופסקה ההתקדמות בפעילות הגרעינית והאיראנים לא הוסיפו צנטריפוגות חדשות. "כשנתניהו הציג את הקריקטורה של הפצצה באו"ם, הוא התכוון שאם הם יגיעו ל-20% של אורניום מועשר זה יהיה קו אדום, אך הורדנו את זה ל-0. הפסקנו את ההתקדמות בכור המים הכבדים באראק, שיפסיק את מסלול הפלוטוניום".
אובמה כינה את ההתרככות מול איראן כנתינת "צוהר קטן שמאפשר ניסיון". אולם הבטיח כי אם איראן לא תתנהל באופן כזה שיאפשר הסכם קבע, יוחזר הגלגל לאחור והסנקציות יוטלו שוב.