כשנתיים וחצי לאחר שנחתם הסכם המים בין רשות הטבע והגנים ובין קיבוץ עין גדי הוצא השבוע צינור השאיבה מנחל דויד ובכך שבה השפיעה הטבעית בנחל למלואה - וזאת לאחר יותר מ-50 שנים בהם נשאבו חלק ממימי הנחל לשימוש קיבוץ עין גדי.
בהסכם המים שהושג עם קיבוץ עין גדי בשנת 2007 נקבע על השבת 100% מהזרימה הטבעית במי הנחלים 'ערוגות' ו-'דוד' לשטח, והשבה של 100% מהשפיעה הטבעית במעיין עין גדי. עוד נקבע בהסכם על ייעוד שטחו של מדרון עין גדי לשמורת טבע והחייאת נחל עין גדי כנחל איתן לאחר 50 שנות אכזב - ואכן בחודשים האחרונים החל מבצע לשיקום בית הגידול הנדיר במדרון עין גדי, במסגרתו נשתלו כבר כ-500 עצים ושיחים נדירים שאכלסו בעבר את השמורה. כעת, כאמור, זוכה גם נחל דויד לתקומה.
נחל דוד שליד עין גדי נחשב לאחד ממקומות הטיול המועדפים על הציבור החרדי לאורך כל השנה ובעיקר בימי בין הזמנים. הבאים לשם בזמן הקרוב לא יכירו את המקום. צינור השאיבה הוצא השבוע מעין דויד והנחל שב לשפיעה הטבעית שלו. הגשמים האחרונים החלו להביא מים רבים לנחל, ואלו שהתרגלו לחצות אותו, ב"נעלי השבת" שלהם, כבר לא יועלו לעשות זאת גם במגפים...
דודי גרינבאום, מנהל שמורת טבע עין גדי, אומר כי "העבודות לפירוק צינור השאיבה נמשכו כשבוע וברגע שפורק החלק האחרון אפשר היה לראות את השמחה הגדולה על פני הפקחים וכל מי ששמורת הטבע יקרה לו. לאחר 1,200 שנים של התיישבות במקום, תוך שימוש במי המעיינות, ויותר מחמישים שנה של שאיבה - המים שבים לנחל. לצד פעולות השיקום שנעשות בימים אלו במדרון עין גדי, בעקבות הפסקת השאיבה ממעיין עין גדי לפני כשנה במסגרת ההסכם, ההסכם בעין גדי הוא הוכחה שניתן להגיע למצב שבו גם הטבע וגם בני האדם מרוויחים ומתקיימים זה לצד זה".