חוקרים מהאוניברסיטה היוקרתית MIT שבמסצ'וסטס ארצות הברית, הציבו לעצמם אתגר לא פשוט, לפתח מצלמה המסוגלת לצלם עשרות אלפי פריימים בשנייה, ושתעלה לצרכן סכום של פחות מ-1,000 דולרים. כיום המצלמות היחידות שמסוגלות לצלם במהירויות גבוהות כל כך, עולים לצרכן כ-50,000 דולרים, והם מסוגלים לצלם "רק" 25,000 פריימים לשנייה.
לאחר שעמלו במשך חודשים על פיתוח המצלמה, הצליחו החוקרים להציג אב טיפוס של מצלמה מתקדמת במיוחד, שיכולה לצלם את התפשטות האור, כשהיא פועלת במהירות האור.
המצלמה הזעירה יחסית, מחוברת לאמצעי מחשוב מתקדמים, אשר מטפלים במידע הרב הנצבר מהחיישן האופטי. אך לאחר צילום ווידאו, ניתן לראות בבירור את הגעת האור לפריטים שונים השוכנים זה בקרבתו של זה.
כך למשל צילמו החוקרים אגרטל, בובה, ודובון שהונחו בצמידות לקיר. כאשר הווידאו החל לצלם את הגעת האור לפריטים, ניתן לראות כיצד פוגעת קרן האור תחילה באגרטל, ולאחר מכן בבובה ובדובון, ורק לאחר מכן מגיע האור אל הקיר, אשר שוכן מאחורי המוצגים.
החוקרים מקווים כי הטכנולוגיה פורצת הדרך, אשר אמורה לעלות כ-500 דולרים בלבד, תוכל לסייע רבות במדע הרפואה בכלל, ובזיהוי סרטן ב]רט. כאשר הרופא יוכל לצם את המטופל ועל פי פגיעת קרני אור יכול לקבל אינדיקציה על הגידול שבגופו של המטופל, במקום קרני הרנטגן המסוכנות המשמשות כיום את הרפואה המודרנית.