מה קורה כאשר מדענים נתקעים בבעיה לכאורה בלתי פתירה, במהלך בניית רובוט? הולכים לגן החיות, מתבוננים בנחש, לומדים אותו, ומיישמים את מה שלמדו על הרובוט.
זה מה שקרה לחוקרים מאוניברסיטת קרנגי מלון, המכון הטכנולוגי של גאורגיה, ואוניברסיטת אורגון. כאשר במהלך ניסיון לבנות רובוט, אשר יוכל להגיע גם למקומות קשים לגישה. אך נתקלו בבעיה, כאשר כל רובוט שניסה לטפס על דיונות חול, החל לטבוע בחול הרך, ונתקע ללא יכולת להמשיך.
כשרובוט נתקע בדיונות החול, זה אולי לא כל כך נורא. אך כשהרובוט מיועד להישלח למשימות מיוחדות בחלל, במרחק של עשרות מיליוני קילומטרים בכדור הארץ, כמו כוכב מאדים למשל, מדובר כבר בבעיה חמורה.
לכן, החוקרים החליטו לפנות לגן החיות של אטלנטה, ולבדוק איך החכמה שטבע אלוקים בבריאה יכולה לסייע להם בבניית הרובוט.
החוקרים החלו לבדוק את התנהגות הנחשים, אשר נעים בפיתול מיוחד, אשר מאפשר להם לטפס גם על דיונות חול, ללא שיטבעו בהם. הנחש, אשר כידוע אין לו רגליים, נע על ידי כיווץ והרחבת שריריו, באופן הגורם לו להתפתל. כשצורת התנועה המיוחדת שלו, מאפשרת לו לא לטבוע, גם במשטחים רכים מאוד.
אין זו הפעם הראשונה שמדענים מפתחים רובוט נחש. על פי פרסומים שונים, צה"ל מחזיק ברובוט נחש מתקדם, אשר מטרתו הוא סיוע שקט מאוד לכוחות מיוחדים. כמו גם כניסה לשטחים צרים ביותר, אשר בני אדם, או אפילו רובוט רגיל, אינם יכולים לגשת אליו. על פי פרסומים שונים, ברובוט הנחשי הצה"לי נעשה שימוש נרחב בחשיפת מנהרות, כולל אלו של ארגון הטרור חמאס.
הנחש הצה"לי יכול גם "להתאבד" על מטרה, כמו מטען נפץ למשל, כאשר הוא מזהה כזה. אך הוא יכול גם לשמש כרובוט הומניטרי, ולחפש ניצולים באתרי הריסות.