רכיבים
- 2 כוסות אוכמניות טריות או קפואות
- 1 כף מיץ לימון טרי
- 1/3-1/2 כוס סירופ מייפל טהור
אופן ההכנה:
מתכון ל-1/4 1 כוסות סירופ
1. בסיר בינוני על אש בינונית, מבשלים כוס אחד של אוכמניות עם מיץ הלימון, תוך ערבוב לעיתים קרובות, במשך 2 דקות. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך כ-5 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שחצי מהאוכמניות מתפרקות והנוזל מסמיך.
2. מערבבים פנימה 1/3 כוס סירופ מייפל או 1/2 כוס, אם אתם רוצים שהרוטב יהיה דליל יותר.
3. מוסיפים את כוס האוכמניות הנותרות, מגביהים לאש בינונית ומבשלים במשך 5 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסירופ מסמיך עוד קצת.
משתמשים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע. לפני השימוש, מחממים מעט את הסירופ ומגישים עם פנקייקים, וופלים, טוסט מתוק או דייסת שיבולת שועל.
אפשר גם להגיש קר מעל יוגורט, גלידה, סורבה, פודינג או עוגת גבינה.