זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 700 גרם עגבניות בשלות, חתוכות לרבעים גדולים
- 1 בצל קטן, חתוך לחתיכות גדולות
- 1-2 פלפלים ירוקים חריפים מזן חלפיניו, ללא הזרעים, חתוכים לחתיכות גדולות
- מיץ מ-2 ליים סחוטים היטב
- 1 כף שמן זית
- חופן גדול של כוסברה קצוצה
- 1/2 כפית כמון
- מלח גס ופלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
1. מניחים את העגבניות במעבד מזון - אך לפני שמוסיפים אותן, סוחטים מהן בעדינות את המיץ, מה שימנע מהסלסה להפוך למימית מדי.
2. מוסיפים למעבד המזון גם את הבצל, החלפיניו, מיץ הליים, שמן הזית והכוסברה. מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור וטוחנים הכל יחד ב-15-20 פולסים (לא בטחינה אחת מתמשכת), עד שמתקבל המרקם הרצוי. טועמים ומשפרים תיבול של מלח ופלפל שחור, אם צריך.
מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.