זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 2 בננות בשלות בגודל בינוני/גדול, מרוסקות (בערך 1/4-1/2 כוס)
- 1/2 כוס סוכר חום בהיר
- 1/4 כוס חמאה לא מלוחה/מרגרינה בטעם חמאה
- 3 כפות מיץ לימון
- 2 כפיות קינמון, או לפי הטעם
- 1 כף תמצית וניל, או לפי הטעם
- 2 כפיות מחית וניל, או לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני לא מכוסה, משלבים את הבננות, הסוכר, החמאה/המרגרינה ומיץ הלימון על אש בינונית-גבוהה ומאפשרים לתערובת להתבשל במשך 15-20 דקות, או עד שהיא מסמיכה ברמה הרצויה, תוך ערבוב לעתים קרובות. הריבה ממשיכה להתעבות כשהיא מתקררת.
2. מנמיכים את החום, מוסיפים את הקינמון והווניל ומערבבים יחד.
3. מעבירים את הריבה לצנצנת זכוכית ומאחסנים בטמפרטורת החדר, עד חמישה ימים.