זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 3 שיני שום גדולות, קלופות
- 3 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לשלישים
- 2 כפיות שמן זית
- מלח גס
- 425 גרם חומוס משימורים, שטוף ומסונן היטב
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס חומץ בן יין אדום
- מלח גס
אופן הכנת חומוס עם גזר צלוי:
1. בתבנית אפייה, מערבבים את שלישי הגזרים ושיני השום עם 2 כפיות שמן זית, ומפזרים מעל מלח. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, במשך 20 דקות, עד שהגזרים רכים וזהובים.
2. במעבד מזון, טוחנים יחד את הגזרים הצלויים, החומוס, 1/4 כוס שמן זית והחומץ עד לקבלת מרקם קרמי חלק. מתבלים במלח גס ומערבבים היטב.
להגשה, מעבירים את החומוס לצלוחיות, עם גב של כף משרטטים עיגולים 'לניגוב', מזלפים מעל שמן זית ומפזרים זעתר וגרגרי רימון.