רכיבים
- 1/2 כוס פיסטוקים גולמיים
- 2 כפות שמן זית
- 4 גזרים גדולים, קלופים ופרוסים
- 2-3 שיני שום, כתושות
- 1 כפית ג'ינג'ר טחון
- 3 תפוחים ירוקים, מגורענים וחתוכים לקוביות גדולות
- 1/2 ראש כרובית, חתוכה לפרחים קטנים
- 2 בצלים גדולים, קצוצים גס
- 2 כפיות אבקת כמון
- 1 כפית קינמון
- 1/4 כפית פפריקה
- 1/8 כפית פלפל אנגלי
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 2 כוסות ציר ירקות או מים עם אבקת מרק
- 7 כפות מים
אופן ההכנה:
1. מפזרים את הפיסטוקים בתבנית קטנה וקולים אותם בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 5-7 דקות.
2. מעבירים את הפיסטוקים הקלויים לסיר קטן ומכסים בכ-2.5 ס"מ של מים. מביאים לרתיחה על אש בינונית ואז מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 35 דקות, עד לריכוך. מקפידים שהפיסטוקים יהיו מכוסים במים כל זמן הבישול - ומוסיפים עוד, אם צריך.
3. במקביל, מחממים את שמן הזית בסיר רחב וגדול על אש בינונית. מוסיפים את הגזר, השום והג'ינג'ר ומטגנים במשך 2 דקות תוך ערבוב תכוף.
4. מוסיפים את התפוחים, הכרובית, הבצל, הכמון, הקינמון, הפפריקה, הפלפל האנגלי, המלח והפלפל השחור ומערבבים עד שהתבלינים והשמן מצפים בצורה אחידה את כל הירקות. מבשלים במשך 5 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
5. יוצקים לסיר את ציר הירקות או המים עם אבקת המרק, מערבבים קלות, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות, עד שהירקות רכים.
6. כשהפיסטוקים רכים, מסננים אותם מנוזלים ואז טוחנים בבלנדר גדול עם 7 כפות מים - מתחילים במהירות בינונית במשך 5 דקות ואז מגבירים למהירות הגבוהה ביותר במשך 2 דקות, עד לקבלת מרקם קרמי וחלק.
7. יוצקים את כל תכולת הסיר לבלנדר עם קרם הפיסטוקים וטוחניים הכל יחד עד לקבלת מרקם חלק. מחזירים לסיר לחימום נוסף, אם צריך.