זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 3 כפות שמן
- 2 בצל לבן
- 1 כף סוכר חום
- 1/2 1 כוסות גרגירי תירס משימורים
- 1 כוס מחית תירס: טוחנים גרגרי תירס משימורים בכמות שתמלא כוס
- מלח ופלפל לבן
- 2 ליטר ציר ירקות או מים
- 1 כף רוטב סויה
- להגשה: שמן שומשום
אופן הכנת מרק תירס:
1. קוצצים את הבצלים.
2. מחממים בסיר מרק עמוק את השמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים עד שהבצל מקבל גוון שקוף.
3. מוסיפים את הסוכר החום, מערבבים, ומבשלים במשך 3-4 דקות על אש בינונית-נמוכה, עד שהסוכר נמס.
4. מוסיפים את גרגרי התירס ואת מחית התירס, מתבלים במלח ופלפל לבן, לפי הטעם, ומערבבים.
5. מוסיפים את רוטב הסויה, מערבבים, מבשלים במשך 1-2 דקות נוספות, ומסירים מהאש.
6. יוצקים את המרק לקערות אישיות, מזלפים מעט שמן שומשום ומגישים חם מאוד כמנה בפני עצמה, או יחד עם שניצל עוף או לביבות תפוחי אדמה עם כמה כפות נדיבות של שמנת, ולהוסיף סלט ירקות בצד.