רכיבים
- 1 ק"ג עגבניות - מכל סוג, שרי או רגילות
- 5 שיני שום, קלופות ושלמות
- 2 פרוסות דקות של ג'ינג'ר קלוף
- 2-3 ענפי בזיליקום
- 5-6 כוסות שמן זית איכותי (אל תיבהלו, אתם עומדים להשתמש בו בהמשך)
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-120 מעלות ומניחים את העגבניות בתבנית אפייה בגודל של כ-20X30 ס"מ עם שוליים מעט גבוהים. אם משתמשים בעגבניות שרי, משאירים אותן שלמות, אך אם משתמשים בעגבניות רגילות, חותכים אותן לחצאים או רבעים, בהתאם לגודלן.
2. מוסיפים לתבנית את שיני השום, פרוסות הג'ינג'ר וענפי הבזיליקום, מערבבים עם העגבניות ויוצקים מעל 5-6 כוסות שמן זית, כך שתכולת התבנית תהיה מכוסה לגמרי.
3. אופים במשך שעתיים עד שהעגבניות מתחילות להתכווץ ולהשחים. מוציאים את התבנית מהתנור בזהירות, מצננים מעט ומוציאים מהתבנית את העגבניות, השום, הבזיליקום והג'ינג'ר לקערה גדולה. משתמשים בהן מיד או שומרים אותן בכלי אטום במקרר עד שבוע.
4. את השמן שנותר בתבנית מצננים לגמרי ואז מעבירים לצנצנת זכוכית אטומה ומשתמשים בו כמו שמן זית רגיל, רק שהוא יוסיף לכל מאכל ארומה מיוחדת וטעימה. השמן יישמר במשך שבועיים במקרר.