רכיבים
- 3 כפות שמן זית
- 450 גרם תפוחי אדמה קטנים, רצוי בקליפה אדומה, חתוכים לרבעים
- 220 גרם נקניקיות עוף או תחליף פרווה
- 1 פלפל אדום מתוק, חתוך לרצועות
- 1 קישוא, רצוי זוקיני, חצוי לאורך ופרוס
- 1/2 כפית אבקת בצל
- 1/2 כפית אבקת שום
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים 2 כפות שמן זית. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים במשך 10 דקות. מנמיכים לאש קטנה, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 15 דקות נוספות. מדי פעם מערבבים את תפוחי האדמה, שלא ידבקו. בסוף הבישול, מוציאים אותם לקערה גדולה.
2. לאותה מחבת, מוסיפים כף שמן זית ואת הנקניקיות, בשלמותן. מטגנים אותן במשך 15 דקות ואז מוציאים אותן לקרש חיתוך ופורסים לעיגולים.
3. מחזירים את הנקניקיות למחבת עם רצועות הפלפל ומבשלים במשך 10 דקות על אש בינונית או עד שהפלפלים מתחילים להתכווץ ולהתרכך. מוסיפים את הקישואים, מבשלים במשך 5 דקות ומחזירים למחבת גם את תפוחי האדמה. מתבלים באבקת בצל ואבקת שום, מלח ופלפל שחור, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה עד שכל הירקות מבושלים היטב. מגישים מיד, חם.