רכיבים
- 4 קלמנטינות, מקולפות ומחולקות לפלחים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום נמוך של 135 מעלות.
2. בתבנית אפייה קטנה, רצוי מפורצלן, מפזרים את פלחי הקלמנטינות בשכבה אחת, שהם לא יעלו אחד על השני.
3. בסיר קטן, מחממים את הסוכר עם 1/2 כוס (120 מ"ל) מים, עד שהסוכר נמס והנוזל מבעבע.
4. יוצקים את מי הסוכר על פלחי הקלמנטינות, ומערבבים בעדינות כך שמי הסוכר יצפו את כל הפלחים.
5. מכניסים לתנור ואופים במשך שעתיים ורבע עד 3 שעות. כל 45 דקות מערבבים את הפלחים בעדינות. הקלמנטינות מוכנות כשהפלחים הופכים לשקופים ושחומים-מקורמלים בקצוות. מצננים לחלוטין ומשתמשים מיד או מעבירים לכלי אטום ויוצקים מעל את מי הסירופ עד לשימוש.
קונפי הקלמנטינות יישמר היטב עד שבוע בטמפרטורת החדר.