זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 3 שיני שום, כתושות
- 2 כפיות פפריקה מעושנת
- 1/4 כפית פפריקה חריפה
- 1 כפית אורגנו
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית מלח ים
- 1 כוס קינואה לא מבושלת, שטופה
- 400 גרם קוביות עגבניות משימורים
- 400 גרם גרגרי חומוס משימורים, שטופים ומסוננים
- 2 כוסות ציר מרק ירקות או מים + אבקת מרק
- 400 גרם תחתיות ארטישוק משימורים, מסוננים וחתוכים לרבעים
- 1 לימון, סחוט היטב
- פטרוזיליה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, השום, הכמון, האורגנו, הפפריקה החריפה והמלח ומטגנים יחד במשך כ3 דקות, עד שהבצל נעשה שקוף.
2. מוסיפים את הקינואה, קוביות העגבניות (יחד עם המיץ), גרגרי החומוס ומרק הירקות ומביאים לרתיחה עדינה. לאחר הבעבוע הראשוני, מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 20-30 דקות, ומדי פעם מערבבים. הקינואה צריכה להיות רכה וכמות הנוזלים תצטמצם ברובה.
3. מוסיפים את רבעי תחתיות הארטישוק, מערבבים עד שהם מתחממים ומתאחדים עם התבשיל ומסירים מהאש. סוחטים מעל את הלימון, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים מיד.