רכיבים
- 2 דלוריות קטנות, חצויות לשניים, נקיות מגרעינים
- 1/2 2 כפות שמן זית
- 1/4 1 כוסות גרגירי תירס
- 1 כוס קינואה
- 2 כוסות מים או מרק ירקות צח
- 400 גרם חומוס מקופסת שימורים, שטוף ומסונן
- צרור בצל ירוק, פרוס דק
- 1 כוס פלפלים אדומים קלויים קצוצים
- 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 1 כוס אגוזי לוז קצוצים
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/4 כוס חומץ סיידר תפוחים
- 1 כף חרדל דיז'ון
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן הכנת דלורית אפויה במילוי קינואה ומגוון ירקות:
1. מברישים את החלק הפנימי של כל דלורית ב-2 כפות שמן הזית (את חצי הכף שומרים לתירס), מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהחלק הפנימי כלפי מטה. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהדלורית מתחילה להתרכך. מוציאים מהתנור.
2. מפזרים את גרגרי התירס בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעל את שמן הזית הנותר ואופים במשך 8-10 דקות, עד שהגרגרים מקבלים גוון זהוב-שחום.
3. במקביל, מכינים את המילוי: בסיר קטן, מערבבים את הקינואה עם המים או המרק, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך 12-15 דקות, עד שהנוזלים מתאדים כמעט לגמרי והקינואה רכה.
4. בעוד צלי קישואים, מכינים את המילוי. בסיר קטן, לשלב את הקינואה ומים או מרק. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהנוזל נעלם כמעט לגמרי והקינואה רכה.
5. בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקינואה, התירס הקלוי, החומוס, הבצל הירוק, הפלפל האדום, הפטרוזיליה והאגוזים.
6. בקערה קטנה, מערבבים יחד את שמן הזית, החומץ והחרדל ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. יוצקים את הרוטב על המילוי ומערבבים היטב לציפוי מלא.
7. מסדרים את המילוי בחצאי הדלורית - אפשר לגרוף החוצה מעט מבשר הדלורית או פשוט לערום הכל מעל.
8. אם רוצים, אפשר לגרר מעל מעט גבינת טל העמק או כל גבינה קשה אחרת, ואופים את הדלוריות הממולאות בתנור במשך 10-12 דקות. מגישים חם, מיד.