זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 500 גרם עגבניות שרי, חצויות
- 2 כפות שמן זית
- 1/4 1 כפות (20 מ"ל) חומץ בלסמי
- 1 כפית סוכר דק
- קורט צ'ילי גרוס (לא חובה - לחובבי הפיקנטי)
- קומץ גבעולי תימין טרי
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת עגבניות שרי מסוכרות:
1. מחממים את התנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות.
2. מפזרים את חצאי העגבניות בשכבה אחידה, מזלפים מעל את שמן הזית והחומץ הבלסמי, מפזרים את הסוכר, הצ'ילי, התימין, המלח והפלפל השחור.
3. מערבבים קלות כך שהצד החתוך של כל העגבניות יהיה כלפי מעלה, ואופים במשך 40-45 דקות. טעים להגיש על ג'בטה קלויה עם גבינת ריקוטה נדיבה.