רכיבים
- 3 בטטות גדולות, קלופות
- 2 כפות שמן זית
- מלח גס
- לפסטו:
- צרור גדול של עלי מנגולד
- 2 שיני שום
- 2 כפות גדושות טחינה גולמית
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/4 כוס חומץ בן יין אדום
- מלח גס
אופן הכנת נודלס בטטה ופסטו:
ציוד נדרש: קוצץ ספירלה לחיתוך ירקות
1. מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים, מעבירים את העלים לבלנדר, ואת הגבעולים קוצצים לכלי נפרד.
2. בבלנדר, טוחנים יחד את עלי המנגולד, השום, הטחינה, שמן הזית והחומץ למחית. מוסיפים כף מים חמים לדילול, אם צריך, מתבלים במלח לפי הטעם, ומניחים בצד.
3. בעזרת קוצץ הספירלה, חותכים את הבטטות לאטריות ארוכות ודקות.
4. בסיר רחב על אש בינונית, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את אטריות הבטטה ומפזרים מעל בנדיבות מלח גס. מקפיצים את האטריות ללא הפסקה, כך שהשמן יצפה אותן, והן לא ידבקו זו לזו. מבשלים במשך כ-5 דקות, עד שהן מבושלות, אך לא רכות מדי.
5. בקערה, מערבבים את אטריות הבטטה עם הפסטו המוכן, מתבלים במלח, אם צריך. מפזרים מעל את גבעולי המנגולד הקצוצים ומגישים מיד או בטמפרטורת החדר.