רכיבים
- 4 קוביות שוקולד לבן
- 1/2 2 כוסות חלב קוקוס או חלב שקדים קר
- 6 כפות שיבולת שועל
- 1 בננה בשלה
- 20 אגוזי קשיו
- 2 כפות פתיתי קוקוס
אופן הכנת השייק:
רגע לפני: מזג האוויר בחוץ מתחנן לשייקים כאלה, חמים ועמוסים בדברים טובים ומנחמים: מתכון לשייק שוקולד לבן עם שיבולת שועל, קשיו וקוקוס - הגרסה הכיפית לדייסת הקוואקר של הבוקר שאף אחד לא יוכל לסרב לה.
• קולים את פתיתי הקוקוס במשך כדקה בתנור חם, עד להשחמה קלה. השגיחו תמיד, הפתיתים נחרכים במהירות.
• מניחים בכלי את השוקולד הלבן ו-2 כוסות חלב קוקוס, ומחממים במיקרוגל, עד שהשוקולד נמס לגמרי. לחלופין, ניתן להמס את השוקולד בחלב בסיר על אש בינונית.
• מעבירים לבלנדר את שיבולת השועל, הבננה, כף פתיתי קוקוס קלויים ואת חצי כוס חלב הקוקוס שנותר. מעבדים במהירות גבוהה במשך דקה, עד ששיבולת השועל נטחנת לחלוטין. אם הנוזל סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט מים.
• מחלקים את התערובת לשני כוסות, יוצקים מעל חלב חם או שוקו חם, מפזרים מעל כל כוס את פתיתי הקוקוס הקלויים הנותרים, ומגישים מיד.