רכיבים
- 1 ק"ג קמח לבן מנופה
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 2 כפות שמרים יבשים או 50 גרם שמרים טריים
- 1 ביצה
- 1/2 2 כוסות מים פושרים
- 1 כפית מלח
- 1/4 כוס שמן
- 1/2 כוס צימוקים
- 4 תמרים
- לציפוי:
- 1 ביצה
- 4 כפות דבש
- 100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
אופן הכנת חלות מתוקות:
רגע לפני: החלות שנאפות בתנור מזכירות שהנה השבת עוד רגע כאן ואיתה שלווה ומנוחה. מתכון מפנק לזוג חלות מתוקות ורכות עם שקדים, צימוקים ותמרים בציפוי דבש מיוחד.
• קוצצים את התמרים לקוביות קטנות.
• מערבבים את החומרים היבשים בקערה גדולה - הקמח, הסוכר והשמרים היבשים.
• אם משתמשים בשמרים טריים (קובייה), ממיסים אותם במים ויוצקים לגומה אותה יוצרים במרכז תערובת הקמח והסוכר, יחד עם המים, הביצה, השמן, המלח, הצימוקים וקוביות התמרים.
• לשים לפחות 5 דקות, רצוי יותר, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
• משמנים קלות קערה, מעבירים אליה את הבצק, עוטפים בניילון ומניחים להתפחה במשך 40 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
• לשים שוב את הבצק במשך דקה, מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים, וקולעים שתי חלות מתוקות.
• מניחים את שתי החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים אותן בביצה טרופה ומפזרים מעל את השקדים.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ובינתיים מניחים את החלות להתפחה במשך 20 דקות.
• מכניסים לאפייה למשך 30 דקות, עד שהחלות מקבלות גוון שחום יפה.
• מרתיחים 4 כפות מים, מעבירים לכלי וממיסים בהן את הדבש. מיד לאחר שמוציאים את החלות מהתנור, מברישים אותן בדבש המומס.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!