רכיבים
- נתח כתף בקר מופשר
- 1/2 כוס יין אדום
- 5-10 גרגרי פלפל אנגלי
- 2 עלי דפנה
- 6-7 תפוחי אדמה
- 1/2 כוס צימוקים
- 1/2 כוס משמשים / שזיפים מיובשים
- מלח ופלפל
- שמן לטיגון
- למשרה הבשר:
- 2 כפות חרדל חלק
- 2 שיני שום
- מעט שמן זית
אופן ההכנה:
רגע לפני: הריח שממלא את הבית בזמן שהבשר מתבשל הוא פשוט תענוג: מתכון לתבשיל בשר במשרה יין אדום עם תפוחי אדומה ופירות יבשים. מנה שמתאימה מאוד לזמנים חגיגיים.
• חותכים לריבועים גסים את נתח הבשר.
• מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות בגודל שווה.
• מכינים את משרה הבשר: כותשים את השום ומערבבים עם החרדל ומעט שמן זית. מורחים את קוביות הבשר במשרה, ומעבירים למקרר למשך שעה.
• מחממים שמן בסיר גדול ורחב ומטגנים בו את קוביות הבשר מכל צדדיהן, עד שהן משחימות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את גרגרי הפלפל האנגלי, עלי דפנה והיין ומביאים לרתיחה.
• לאחר שהנוזלים בסיר הגיעו לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את קוביות תפוחי האדמה. מבשלים במשך 40 דקות עם מכסה סגור, ומידי פעם מערבבים.
• מוסיפים לסיר את השזיפים והצימוקים ומבשלים 40 דקות נוספות על אש נמוכה.
• מסירים את המכסה, מגביהים את הלהבה לצמצום הרוטב במשך 5 דקות ומסירים מהאש.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!