רכיבים
- 6 פילטים של דג בקלה (קוד)
- 7 עגבניות אדומות
- 2 בצל בינוני
- 6 גבעולי תימין (ללא העלים)
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפיות סוכר חום בהיר
- 2 כפות שמן זית
אופן הכנת בקלה ברוטב עגבניות:
רגע לפני: זה מתכון שראוי לשמור בהישג יד ויש לכם מנה מרשימה במינימום עבודה שתשדרג לכם את צלחת ארוחת הערב: מתכון לדג בקלה ברוטב עגבניות ותימין עסיסי וטעים.
• קוצצים את העגבניות והבצל.
• מחממים את השמן במחבת עם שוליים מעט גבוהים או סיר סוטז' רחב, ומטגנים את הבצל במשך 5-8 דקות, עד להשחמה קלה.
• מוסיפים את העגבניות וגבעולי התימין, רוטב הסויה והסוכר ומביאים לרתיחה.
• מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, ומבשלים את הרוטב במשך 5 דקות.
• מוסיפים את נתחי הדג, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 8-10 דקות, עד שהדגים מתרככים.
הגשה: למנה מושלמת, מניחים כל נתח דג בצלחת אישית, עליו יוצקים מספר כפות מרוטב העגבניות, ומגישים לצד קוביות תפוחי אדמה אפויות.
חדש! בקבוק 2 ליטר - הארוחה טעימה יותר עם קוקה-קולה