רכיבים
- 3/4 כוס שמן זית
- 3 ביצים
- 2 כפיות מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס גס
- 6 תפוחי אדמה גדולים בקליפה אדומה
- 1 בצל גדול, חתוך לרבעים
אופן הכנת קוגל תפוחי אדמה:
1. מחממים את התנור ל-220 מעלות, ומשמנים היטב במחצית מכמות השמן 6 קעריות פיירקס (אין לכם? ניתן להכין את הקוגל בתבנית פיירקס עגולה בקוטר 23 ס"מ). מניחים את הקעריות בתבנית תנור בגודל 23X33 ס"מ.
2. מכניסים לתנור את התבנית ועליה הקעריות, לחימום.
3. בכלי קטן, טורפים את הביצים עם המלח והפלפל השחור ומניחים בצד.
4. ממלאים קערה גדולה במים קרים, מקלפים את תפוחי האדמה ומניחים במים הקרים, כדי למנוע השחרה.
5. מחממים בסיר קטן את מחצית כמות השמן שנותרה על אש בינונית-נמוכה.
6. חותכים את תפוחי האדמה לרבעים או לחצאים ארוכים ומעבדים במעבד מזון יחד עם הבצל לרצועות דקות.
7. בקערה גדולה, מערבבים יחד את רצועות תפוחי האדמה והבצל, הביצים הטרופות והשמן החם. אם נותרו חתיכות גדולות של תפוחי אדמה ובצל שלא עובדו כראוי, הסירו אותם.
8. מוציאים את קעריות הפיירקס מהתנור, ומחלקים ביניהן את תערובת תפוחי האדמה באופן שווה.
9. אופים במשך שעה או יותר - עד שקצוות תפוחי האדמה הופכים לשחומים ופריכים. משחררים בעדינות את הקוגלים מהתבניות ומגישים לכל סועד.
והנה ג'מי גלר מכינה את הקוגל: