רכיבים
- לבסיס הבצק:
- 100 גרם מחמאה (חמאה - לחלבי)
- 1/2 כוס מים קרים
- 1/2 1 כוסות קמח
- קמצוץ מלח
- למלית:
- 500 גרם דלעת ערמונים / דלורית*
- 3 ביצים
- קמצוץ קינמון
- 1 כף שטוחה סוכר
- 1/2 כוס שמנת צמחית (לחלבי - שמנת מתוקה)
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת מאפה דלעת:
*אם אתם בוחרים להשתמש בדלעת רגילה, הוסיפו שליש דלורית, כי בדלעת רגילה אין מספיק עמילן והמלית עלולה להתפרק.
ציוד נדרש: תבנית שקעים או תבניות מאפינס אישיות.
הכנת הבסיס:
1. במעבד מזון עם להב פלדה או ידנית, מעבדים את כל מרכיבי הבצק, עד לקבלת בצק אחיד - אם בחרתם לעבד ידנית, היזהרו מלישת יתר שתהרוס את מרקם הבצק. מגלגלים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.
הכנת המלית:
2. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. מקלפים את הדלעת, מסירים את הגרעינים וחותכים לקוביות. מסדרים את הקוביות בתבנית, מזלפים מעל מעט שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש, עד לריכוך. מוציאים, מעבירים לקערה ומועכים לפירה.
4. מוסיפים לקערה עם מחית הדלעת את הביצים, הסוכר, הקינמון, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, יוצקים את השמנת ומערבבים לתערובת אחידה.
רגע האיחוד:
5. מרדדים דק את הבצק, קורצים עיגולים בקוטר של תחתית תבנית השקעים, ומניחים כל עיגול בשקע אחד.
6. יוצקים מתערובת הדלעת על בסיס הבצק שבכל תבנית.
7. אופים במשך 30 דקות, עד שהמאפים מזהיבים והמלית אפויה היטב.