רכיבים
- 2 ק"ג כתף מרכזי (נתח מספר 4) או צלי כתף (נתח מספר 5)
- מלח ים ופלפל שחור טחון טרי
- 4 כפות שמן זית
- 2 בצלים, קצוצים גס
- 4 שיני שום, קצוצות
- 3 עגבניות גדולות או 4 בינוניות, בשלות
- 6 ענפי טימין
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום גבוה של 230 מעלות ומתבלים את הבשר במלח ופלפל שחור.
2. בסיר ברזל יצוק שמתאים גם לאפייה בתנור, מחממים היטב את השמן, מוסיפים את נתח הבשר וצורבים אותו במשך 3-4 דקות מכל צד. בזמן הצריבה, לא מזיזים את הנתח ונותנים לבשר לקבל מעטה שחום כהה.
3. מוסיפים לסיר את הבצל, השום, העגבניות - בשלמותן והטימין. מערבבים ומבשלים במשך 3-4 דקות.
4. יוצקים לסיר מים שיגיעו לשליש מגודלו של הבשר ומכניסים לתנור, לא מכוסה, למשך שעה-שעתיים, תלוי בגודל הנתח. רצוי להגיע לדרגת עשייה של מדיום-רר (57 מעלות צלזיוס במד-חום לבשר).
5. מוציאים מהתנור, מכסים את הסיר בנייר כסף ומהדקים את הצדדים. ממתינים 10 דקות ורק אז מעבירים את הנתח לקרש עבודה ופורסים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!