רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 1 עוף שלם במשקל 1.5 ק"ג
- 2 כוסות אורז לבן
- 1/2 כוס חמוציות
- מלח ופלפל שחור
- 3 כפות שמן
- 2 כפות תבלין גריל
- 5 שיני שום, כתושות
- 3 כפות סילאן
- 4 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. שופכים את האורז לתבנית רוסטר, מפזרים מעל את החמוציות, מתבלים במלח ופלפל שחור, יוצקים את השמן על הכל ומערבבים יחד.
3. יוצקים את המים לתבנית ומערבבים.
4. מניחים את העוף בתבנית כשהחזה כלפי מעלה. מתבלים במלח ופלפל שחור ובתבלין גריל, מפזרים את השום הכתוש על העוף ומורחים את העוף בסילאן.
5. מכסים את התבנית בנייר אפייה ואז סוגרים את המכסה ואופים במשך שעתיים.