זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 8 פרגיות נקיות
- 1 בצל לבן, קצוץ
- 5 כפות שמן
- צרור עלי סלק, קצוצים גס - ללא החלק הלבן
- 1 גמבה, חתוכה לקוביות
- 1 לימון
- 1/2 כפית כמון
- 1 כף פפריקה
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנת תבשיל פרגיות ועלי מנגולד:
1. מחממים את השמן במחבת גדולה, ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את עלי המנגולד הקצוצים, מערבבים ומוסיפים את קוביות הגמבה. מטגנים עד שהגמבה מתרככת ומדי פעם מערבבים.
2. סוחטים את הלימון למחבת, מתבלים בכמון ומערבבים.
3. מסדרים את הפרגיות במחבת כשהן פתוחות ומונחות זו לצד זו. מתבלים במלח, פפריקה ופלפל שחור, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 40 דקות על אש נמוכה.