רכיבים
- 2 ק"ג חזה בקר עם שכבת השומן עליו
- מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
- 2 כפות שמן קנולה
- 2 בצלים גדולים, פרוסים דק
- 3 גבעולי סלרי עם העלים
- 5 שיני שום, כתושות
- 6 גבעולי תימין
- 2 עלי דפנה
- 800 גרם עגבניות קלופות מקופסת שימורים
- 1 כף רסק עגבניות
- 750 מ"ל יין אדום בעל גוף מלא
- 8 גזרים קטנים, קלופים וחצויים לאורך
אופן הכנת בריסקט - חזה בקר ביין אדום:
ציוד נדרש: סיר גדול חסין אש המתאים גם לבישול וגם לאפייה בתנור
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
2. בסיר גדול, מחממים את השמן על אש בינונית, מוסיפים את נתח הבשר, ומבשלים אותו במשך 8-10 דקות, תוך כדי שהופכים ומזיזים אותו בפנים, כך שכל צדדיו ישחימו. מוציאים את הבשר לצלחת, ושופכים את השמן.
3. מערבבים בסיר את פרוסות הבצל, השום, התימין, עלי הדפנה, העגבניות מהשימורים, רסק העגבניות והיין. מערבבים, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מניחים מעל את נתח הבשר, כשהשומן כלפי מעלה.
4. מכסים את הסיר, ומכניסים לתנור למשך שלוש-שלוש וחצי שעות, וכל 30 דקות, יוצקים בכף את המיצים, הבצל והעגבניות שבסיר על הבשר, שלא יתייבש. בתום האפייה הארוכה, הבשר צריך להיות רך מאוד.
5. פותחים את הסיר, מסדרים את חצאי הגזרים הקלופים סביב הבשר, ומחזירים לתנור ללא מכסה למשך 30 דקות נוספות, עד שהגזרים רכים, הבשר משחים ופריך מלמעלה והרוטב מעובה וסמיך. בעזרת כף, מסירים את עיגולי השומן שצפים מעל הרוטב, מוציאים את הבשר מהסיר לקערה גדולה ויוצקים מעל את הרוטב.
איך מגישים את זה בשבת?
שומרים את הבשר בקערה גדולה עם הרוטב מכוסה במקרר במשך 4 שעות לפחות עד 4 ימים, סמוך להגשה, מעבירים את הבשר והרוטב לתבנית ומניחים על הפלטה. כשהבשר חם, פורסים לפרוסות דקות, ומגישים עם הרוטב בנדיבות.