רכיבים
- 6 פרגיות נקיות
- 1 כרישה גדולה
- 4 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית
- 1/2 כוס מיץ תפוחים
- 4 כפות שמן
- 1 כף חרדל
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנת פרגית עם כרישה ותפוחים:
רגע לפני: מפגש פסגה מפנק בין עוף ותוספות מתקתקות: מנה עיקרית מיוחדת של תבשיל שכבות תפוחים, כרישה ופרגיות בטעם נפלא וריח נהדר - כל מה שאתם צריכים לארוחת החג. מתכון לפרגיות עם כרישה ותפוחים.
• מקלפים את התפוחים ומגרדים אותם בפומפייה.
• פורסים את הכרישה לפרוסות דקות.
• מחממים שמן בסיר סוטאז רחב, ומטגנים בו את הפרגיות מכל צד במשך 4-5 דקות. מעבירים לצלחת בצד.
• באותו הסיר, מניחים את פרוסות הכרישה ומטגנים אותן עד להזהבה קלה.
• מוסיפים את גרד התפוחים לסיר, מערבבים מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
• מוסיפים את החרדל, ומיץ התפוחים, ומבשלים במשך 10 דקות על אש גבוהה.
• מנמיכים את האש ומניחים את הפרגיות מעל הכרישה והתפוחים שבסיר.
• מבשלים במשך שעה על אש נמוכה וקטנה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!