רכיבים
- 2 כוסות חצאי דובדבנים + דובדבנים שלמים להגשה
- 3-4 כפות סוכר (תלוי במתיקות הרצויה)
- 1/4 כוס מים
- 1/4 כפית תמצית וניל
- 1 אננס, מקולף וחתוך לרבעים
- 1 ליטר גלידת וניל חלבית / פרווה
אופן ההכנה:
1. מקלפים וחותכים את האננס לרבעים ארוכים.
2. בסיר קטן, מערבבים את הדובדבנים עם הסוכר והמים ומבשלים על אש בינונית עד שהדובדבנים מתפרקים, במשך 10-12 דקות.
3. מסירים מהאש, ובעזרת מועך פירה או מזלג, מרסקים למשחה. מסננים את המשחה לקערה קטנה, מוסיפים לנוזל בקערה את תמצית הווניל, מערבבים ומניחים בצד.
4. מחממים גריל חשמלי או מחבת פסים על אש גבוהה, מוסיפים את רבעי האננס וצורבים במשך 4 דקות מכל צד, עד שמתקבלים פסי חריכה. מוציאים לצלחת, מצננים וחותכים את רבעי האננס ל-12 רצועות ארוכות או קוביות.
5. מסדרים שתי רצועות אננס בכל צלחת אישית, גורפים מעל 3 כדורי גלידה, מזלפים רוטב דובדבנים, מקשטים בדובדבנים טריים ומגישים מיד.