

מאז החל המבצע הקרקעי ברצועת עזה, פועלים אנשי הרבנות הצבאית, חיילים וקצינים, לילות כימים כדי לספק מענה בכל רגע נתון לגורמי הלחימה בשטח.
הרבנות הצבאית עוסקת במתן שירותי דת לחיילי צה"ל, כולל לאלה שאינם יהודים, ומאז החל המבצע הם עוסקים בעיקר בזיהוי חללים וטיפול במשפחות שכולות.
אז מה עובר על אותם עשרות חיילים דתיים וחרדים המשרתים בחיל הרבנות הצבאית?
גורם ברבנות הצבאית אומר ל"כיכר השבת" כי "כשהתחלנו את מבצע 'צוק איתן' היה ברור לנו שהמצב יהיה סבוך משום שבכל לחימה בשטח בנוי שבו ישנם מאות אלפי תושבים, ומחבלים שנלחמים לצד אזרחים אותם הם לוקחים כמגן אנושי, זה גורם לאבידות. אין ספק בכך".
לדבריו, המשימה עליה הם אמונים קשה באופן אישי: "אנחנו נמצאים במצב ממש לא פשוט. לטפל בחיילים הרוגים זה נושא מאוד קשה רגשית, מנטלית ואישי. אתה פשוט רואה לוחמים גיבורים שיצאו להגן עליך ועלי ועל כל עם ישראל, ופתאום הם חוזרים בארונות קבורה, אין דבר יותר קשה מזה".
"כשאנחנו קמים בבוקר, במקרים שבהם אנחנו ישנים בלילה וזה כמעט לא קורה, אנחנו חוששים מה יוליד יום", הוא אומר. "אנחנו לא יודעים מה צפוי לנו. בקושי אנחנו יודעים איך היום עצמו מתחיל. אבל מלב החוסר ידע ממה עתיד לקרות, אנחנו יודעים דבר אחד: שיש ניסים גלויים בכל הימים האלה".