זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 בטטות בינוניות, מקולפות וחתוכות לקוביות בינוניות
- 1/2 1 כוסות שמן זית
- מלח ים גס ופלפל שחור
- 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים / משימורים
- 150 גרם עלי תרד טריים, קצוצים - ללא הגבעול
- 1 אבוקדו גדול, חתוך לקוביות
- 1/3 כוס חמוציות מיובשות (אופציונלי)
לרוטב:
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מפזרים את הבטטות בתבנית גדולה, מזלפים מעל מעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור וצולים במשך 15 דקות. מוציאים, הופכים את הבטטות ומחזירים לצלייה של 10-20 דקות נוספות, עד שהבטטות רכות.
2. הכנת הרוטב: מערבבים את החומץ, החרדל, השום, 1/2 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל יחד בקערה קטנה. בזילוף דק, מוסיפים את שמן הזית לתערובת וממשיכים לערבב במהירות. מוסיפים גם את מיץ הלימון, מערבבים ויוצקים לתוך צנצנת סגורה אותה מאחסנים במקרר עד לסיום הכנת הסלט.
3. בקערה גדולה, מערבבים בעדינות את כל הירקות, מוסיפים את הרוטב ומערבבים לציפוי מלא. מפזרים מעל שומשום וקצח ומגישים מיד.