צלמו את כל התעודות
לפני שנוסעים לחו"ל, צלמו את כל התעודות שתזדקקו להם: דרכון, ביטוח רפואי וכו'. את הצילומים תשמרו בנפרד מהתעודות המקוריות. כדאי גם לאחסן את כל הצילומים בשרת כלשהו שאליו תוכלו להגיע דרך האינטרנט גם בחו"ל במידת הצורך, להוריד ולהדפיס את המסמכים החשובים.
הכינו רשימת טלפונים חיוניים
התפתחות הטלפונים הסלולריים פגעה קשות ביכולת שלנו לזכור מספרי טלפון. אל תסתמכו לא על זיכרונכם ולא על המכשיר הסלולרי שלכם, תדפיסו את רשימת הטלפונים החיוניים והכניסו אותה לתיק. אל תשכחו לכלול בה מספר טלפון של שגרירות ישראל באותה מדינה אליה אתם נוסעים וגם מספר טלפון של הבנק שלכם למקרה של בעיות פיננסיות. גם את רשימת הטלפונים כדאי לשמור בשרת אליו ניתן להגיע מכל נקודה בה יש אינטרנט.
חלקו את הכסף
אל תשמרו את כל הכסף במקום אחד. החלק העיקרי של הסכום במזומן צריך להיות במקום הבטוח ביותר (למשל, בכספת של החדר בבית המלון), ובכיס שלכם צריך להיות הסכום להוצאות השוטפות באותו יום בלבד. ולפני הנסיעה לחו"ל תוודאו כמובן שמסגרת האשראי שלכם וסוג כרטיס האשראי שלכם יאפשרו להשתמש בו במידת הצורך גם בחו"ל.
היזהרו מכייסים
אל תשמרו את הכסף ואת התעודות בכיסים חיצוניים, העדיפו תיקים צמודים על פני תיקים שקל לחטוף מהיד. תשמרו את הכסף ואת המסמכים כמה שיותר קרוב לגוף, גם אם זה נראה קצת מגוחך לפעמים. זכרו שמקומות האהובים ע"י התיירים אהובים מאוד גם על ידי הכייסים המקצועיים.
תדרכו את הילדים
אם אתם נופשים עם ילדים, כדאי להכין גם עבורם העתק של הדרכון שלהם ובצד האחורי לרשום באנגלית את מספר הטלפון שלכם ושם של בית המלון בו אתם שוהים. הסבירו לילדים שאם הם פתאום מגלים כי נשארו לבד, אין צורך להתרוצץ בבכי, אלא לגשת מיד לשוטר הקרוב ולומר לו את השם. שוטרים בכל מדינה מיומנים בלמצוא הורים לילדים שאיבדו אלת הוריהם במרכזי תיירות.
נקלעתם לצרה? כך תנהגו
אם בכל זאת נקלעתם לצרה ונשארתם ללא דרכון או כסף, פנו מיד לשגרירות או נציגות של ישראל באותה מדינה. נציגי ישראל יעזרו לכם לשחזר את המסמכים, יסייעו בפניה למשטרה ואף יעזרו ליצור קשר עם הקרובים בארץ במידת הצורך.
שימו לב לאשראי
אם כרטיס האשראי שלכם אבד או נגנב צרו מיד קשר עם חברת האשראי וחסמו את הכרטיס. שירותי החירום של חברות האשראי עובדים מסביב לשעון, לכן פנו אליהם באותו רגע שגיליתם שכרטיס האשראי שלכם נעלם.