![עם הרטבים של קנור אף אחד לא יחלום כמה קל היה להכין אותם](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2024/02/14/c6f07df0-f4bd-11ee-a4d9-ebfb4147f7a6__h1890_w2835.png)
![עם הרטבים של קנור אף אחד לא יחלום כמה קל היה להכין אותם](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2024/02/14/c6f07df0-f4bd-11ee-a4d9-ebfb4147f7a6__h1890_w2835.png)
מוקפץ ירקות כתומים
![טועמים שבת בכל מנה; חולמים על מנות גורמה לשבת?](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2024/02/14/c661f990-f4bd-11ee-a4d9-ebfb4147f7a6__h1042_w1042.jpg)
![טועמים שבת בכל מנה; חולמים על מנות גורמה לשבת?](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2024/02/14/c661f990-f4bd-11ee-a4d9-ebfb4147f7a6__h1042_w1042.jpg)
מוקפץ שיוצא קצת מגבולות עצמו ומותאם לשבת קודש. הוא קליל, טעים ולא מורכב, ואצלנו אוכלים אותו גם באמצע השבוע. ז'וליין זו צורת חיתוך בדומה לגפרורים, במקלף ייעודי או במנדולינה.
חומרים:
-
3 יחידות גזר ז'וליין
-
דלורית קטנה קלופה, חתוכה לז'וליינים
-
250 גר' דלעת קלופה וחתוכה לז'וליינים
-
2 יחידות קישוא חתוך לז'וליניים
-
חופן עלי פטרוזיליה ללא גבעולים
-
3/4 כוס רוטב אסייתי למוקפץ של קנור
-
3 כפות רוטב סויה קלאסי של קנור
-
חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק מופחת סוכר של קנור
-
כוס עדשים שחורים מבושלות
-
רבע כוס שמן זית
-
קורט מלח דק
אופן ההכנה:
-
מחממים במחבת רחבה שמן זית עד שעולה ניחוח השמן.
-
מוסיפים את הירקות ללא הפטרוזיליה, ומקפיצים במשך 8 דקות.
-
מדללים רוטב אסייתי למוקפץ בחצי כוס מים ומערבבים עם יתר רטבי קנור.
-
מוסיפים את רטבי קנור למחבת ומבשלים 4 דקות.
-
מוסיפים למחבת עדשים שחורות ועלי פטרוזיליה, טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח דק, מכבים את האש.
הצעת הגשה:
כדאי להגיש את המחבת כמו שהיא למרכז השולחן ולהניח על מגש עץ קטן.
--------
יקיטורי שווארמה אסייתית על דסקיות לחוח וחומוס עדשים כתומות
![טועמים שבת בכל מנה; חולמים על מנות גורמה לשבת?](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2024/02/14/c52a15d0-f4bd-11ee-a4d9-ebfb4147f7a6__h1042_w1042.jpg)
![טועמים שבת בכל מנה; חולמים על מנות גורמה לשבת?](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2024/02/14/c52a15d0-f4bd-11ee-a4d9-ebfb4147f7a6__h1042_w1042.jpg)
לשווארמה פנים רבות. על ידי שינוי קטן היא עברה מאוכל רחוב למאכל אלגנטי שמתאים לשבת, וכך גם השתנו הטעמים לסגנון אסייתי. נסו ותיהנו!
חומרים:
חומוס עדשים כתומות:
-
כוס עדשים כתומות
-
2 כוסות מים
-
חצי כוס טחינה גולמית
-
2 כפות רוטב בנוסח סצ'ואן של קנור
ריבת בצל:
-
2 בצלים חתוכים לשניים ופרוסים דק
-
חצי כוס סוכר
-
חצי כוס רוטב צ'ילי חריף של קנור
-
מעט שמן
-
קורט מלח דק
שווארמה אסייתית:
-
10 יחידות חזה עוף פרוס לשניצל
-
חצי כוס עמבה
-
חצי כוס רוטב טריאקי של קנור
-
2 כפות רוטב סויה קלאסי של קנור
אופן ההכנה:
חומוס עדשים כתומות:
-
מבשלים בסיר עדשים כתומות עם מים עד שהמים נספגים והעדשים רכות.
-
טוחנים במעבד מזון עם יתר המוצרים למרקם חלק.
-
מתקנים תיבול במעט מלח או מיץ לימון
ריבת בצל:
-
מטגנים בצל במעט שמן בסיר קטן עד שהוא הופך לשקוף.
-
מוסיפים את יתר החומרים, מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה. יש לשים לב שהריבה לא נדבקת ונשרפת.
שווארמה אסייתית:
![טועמים שבת בכל מנה; חולמים על מנות גורמה לשבת?](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2024/02/14/c579bc70-f4bd-11ee-a4d9-ebfb4147f7a6__h1042_w1042.jpg)
![טועמים שבת בכל מנה; חולמים על מנות גורמה לשבת?](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2024/02/14/c579bc70-f4bd-11ee-a4d9-ebfb4147f7a6__h1042_w1042.jpg)
-
מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה רחבה.
-
מכניסים את חזה העוף למרינדה ומערבבים עד שיהיה מצופה היטב.
-
מסדרים בתבנית אינגליש קייק את חזה העוף בשכבות ישרות עד לגובה התבנית, מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים למקרר ל-5 שעות.
-
מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים את חזה העוף במשך שעה וחצי.
-
תוקעים שיפודים לפי עובי הפרוסה הרצוי ופורסים בעזרת סכין חדה.
הצעת הגשה:
בעזרת צלחת או קורצן ייעודי, קורצים לחוח בצורת עיגול ומורחים חומוס, מניחים את שיפוד השווארמה ומסיימים בריבת בצל, מעטרים בעלי פטרוזיליה.