כמות: 6 סועדים
רמת קושי: קל-בינוני
זמן הכנה: עד שעה (לא כולל זמן התפחה)
מצרכים:
לבצק-
- 500 גרם קמח לבן
- 1.5 כפות שמרים יבשים
- 300 מ"ל חלב תנובה
- 1 כף סוכר
- 1 כף מלח
- 80 גרם חמאת תנובה
למילוי-
- 100 גרם חמאת תנובה
- 2 שיני שום
- חופן פטרוזיליה
- גבינת חמד פיראוס
אופן ההכנה לפני שבת:
-
שמים את מרכיבי הבצק בקערת מיקסר ומערבלים 10 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש
-
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר, עד שהבצק מכפיל את נפחו
-
בקערה ממיסים 100 ג חמאה, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש ומערבבים
-
מחלקים את הבצק ל-8 כדורים ומרדדים כל עיגול למלבן
-
בעזרת סכין או רולר פיצה חותכים את מלבן הבצק לפסים בחלקו האמצעי אך לא עד סופו
-
חותכים את גבינת החמד למלבנים שווים באורכם
-
מורחים מתערובת החמאה ועשבי התיבול על מלבן הבצק ומניחים את גבינת החמד שחתכנו
-
מגלגלים בזהירות את מלבן הבצק והגבינה לאורכו
-
מסדרים בתבנית אפיה במרווחים ומתפיחים למשך- שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו
-
לאחר שהמאפים תפחו, מורחים בביצה ומחממים את התנור ל-190 מעלות
-
אופים במשך 30 דקות או עד שהמאפה מזהיב
-
מצננים את המאפים ומאחסנים לטמפ' החדר ומאחסנים בטמפ' החדר עטוף בניילון נצמד
למתכונים מפתיעים נוספים ממיטב השפים - כנסו >>
*יש לחמם על הפלטה כחצי שעה לפני הגשה