קציצות דגים
500 גרם פילה דג ים טרי ללא עור טחון
1 צרור כוסברה קצוצה
5 שיני שום קצוצות
1 בצל קצוץ
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ
2 כפות שמן זית
קליפה מגורדת מלימון 1
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1 חציל
7-8 שיני שום פרוסות
1/2 פלפל ירוק חריף פרוס
6 עגבניות קלופות וחתוכות ל1/6 לאורך
1/4 כוס מים
מלח ופלפל שחור
להגשה:
טחינה אסלית
הוראות הכנה:
-
מכינים את הקציצות: שמים את הדג בקערה גדולה, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר לכ-30 דק (ואפשר גם יותר).
-
יוצרים בידיים משומנות קציצות שמנמנות ופחוסות.
-
מחממים 4-5 כפות שמן זית בסיר שטוח ורחב וצורבים את הקציצות כ2-3 דק מכל צד עד שהן מזהיבות. מוציאים לצלחת.
-
מכינים את הרוטב: מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
-
חותכים את החציל לקוביות בגושל של כ2-3 ס"מ ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים על החציל שמן זית בנדיבות, מלח ופלפל ואופים כ10-15 דק עד שקוביות החציל זהובות היטב.
-
מחממים שמן זית בסיר שטוח ורחב ומטגנים את השום והפלפל כ2 דקות. מוסיפים את העגבניות, מים מלח ופלפל שחור ומבשלים כ25-30 דק על להבה נמוכה. מוסיפים לרוטב את קוביות החציל ומערבבים היטב. מסדרים את קציצות הדגים ברוטב ומבשלים כ10 דקות.
-
לפני ההגשה מזלפים מעל טחינה.