30 דק | בשרי | קל
קילו קמח לבן מנופה
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
2.5 כוסות מים פושרים
1 ביצה
1/2 כוס שמן זית
כף מלח
לציפוי:
1 ביצה טרופה
שומשום
למלית :
1 קילו בשר טחון רמי לוי
1 בצל קטן קצוץ
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 חבילה מטבוחה רמי לוי
2 כפות שמן זית
1. בקערת מיקסר מניחים את כל מרכיבי החלה ולשים לבצק אחיד כ- 7 דקות
2. מתפיחים בקערה מכוסה כשעה
3. במחבת מניחים שמן ובצל קצוץ, מטגנים 3 דקות ומוסיפים בשר טחון, מלח ופלפל מטגנים תוך כדי ערבוב ומסירים מהאש.
4. מוסיפים למחבת מחוץ לאש קופסת מטבוחה של רמי לוי ומערבבים, מצננים היטב.
5. מחלקים את הבצק לשני חלקים, מחלקים חלק אחד מחלקים לשלושה חלקים וכל חלק מרדדים לעלה אליפטי.
6. מניחים מלית לאורכו של העלה ומגלגלים לרצועה אטומה, קולעים בזהירות חלה לא מהודקת משלוש רצועות ומניחים על תבנית אפייה.
7. חוזרים על הפעולה עם חלקו השני של הבצק.
8. מברישים את החלות בביצה ושומשום ומניחים להתפחה של 20 דקות
9. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 30 דקות עד הזהבה