החגים כבר אוטוטו כאן, ושוב אנחנו מחפשים אחרי הקינוח המנצח, זה שישאיר את כל הסועדים בטעם של עוד.
לוטוס החליטו לקחת את תחום הקינוחים לחג כמה צעדים קדימה והשיקו חוברת מתכונים עשירה ומפנקת עם מגוון עוגות וקינוחים – החל בטראפלס חגיגיים בשלוש שכבות, עובר דרך עוגת גבינה קלאסית עם שדרוג מפתיע, וכלה בשילוב מדהים של קפה וטחינה שכמותו, מסתבר, טרם טעמתם.
החוברת כוללת מבחר של סגנונות וטעמים, כשהמכנה המשותף לכולם הוא הטעם המשובח, קלות ההכנה ונגיעות הטעם העשירות של לוטוס.
עוגת גלידה עם לוטוס - דניאל עמית
חומרים לתחתית
- 100 גרם חמאה
- 180 גרם עוגיות לוטוס טחונות
למלית:
- 250 גבינת שמנת
- 500 גרם שמנת מתוקה
- מחית וניל
- אבקת סוכר
- 2 כפות גדושות ממרח לוטוס
- חצי פחית חלב מרוכז
לציפוי:
2 כפות גדושות ממרח לוטוס
לקישוט:
תותים/אפרסקים, עוגיות לוטוס.
אופן ההכנה:
-
לתחתית: ממיסים את החמאה ומערבבים עם עוגיות הלוטוס המרוסקות, משטחים בתבנית ומכניסים להקפאה.
-
למלית: מקציפים גבינת שמנת, שמנת מתוקה, מחית וניל, כף גוה של אבקת סוכר ו-2 כפות גדושות של ממרח לוטוס עד לקבלת קצפת יציבה.
-
יוצקים את כל המסה מעל התחתית ומעבירים למקפיא למשך 7 שעות.
-
מחממים מעט 2 כפות גדושות של ממרח לוטוס ושופכים מעל העוגה.
-
מסדרים מעל שברי לוטוס ותותים או אפרסקים.
מתאים לתבנית בקוטר 20