חומרים לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ:
250 גר' ספגטי מבושל בישול קצר
40 גר' חמאת תנובה מומסת
1/3 כוס פתיתי עמק
מלח, פלפל
למילוי:
30 גר' חמאת תנובה + 1 כף שמן
1 בצל סגול חתוך לקוביות גדולות
1/2 1 סלסלות פטריות
טריות חתוכות לרבעים
2 בצלים ירוקים קצוצים
1 גביע שמנת חמוצה15% תנובה
4 ביצים
100 גר' בולגרית פיראוס 16%, מפוררת
100 גר' צפתית פיראוס 5%, מפוררת
מעט מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפות קמח
אופן ההכנה:
מרתיחים סיר עם מים ומלח ומבשלים את הספגטי לדרגת בישול קצר.
מסירים מהאש, מסננים מהמים ומערבבים בקערה
את הספגטי עם חמאה, מלח, פלפל ופתיתי עמק.
מרפדים תבנית בנייר אפייה, מעבירים לתוכה את
תערובת הספגטי משטחים שכבה אחידה על בסיס
התבנית ולכיוון השוליים לקבלת קלתית.
מכינים את המלית:
מחממים חמאה עם שמן במחבת ומטגנים קלות בצל סגול, מוסיפים פטריות ומקפיצים עוד 3 דקות.
מסירים מהאש ומערבבים בקערה עם יתר חומרי המילוי.
יוצקים לתוך קלתית הספגטי את תערובת המלית.
מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים במשך כ-25 דקות עד שהמלית יציבה.
מוציאים מהתנור מצננים מעט להתייצבות המאפה ומגישים.
לממהרים: מערבבים את הספגטי המבושל עם יתר חומרי המילוי ויוצקים לתבנית עגולה.
שפית: תמי פיליפ | סטיילינג: נועה קנריק