חלה הנאפית לשבת הראשונה שלאחר הפסח מהווה סגולה לפרנסה. לא מדובר בחלה רגילה; דווקא חלה בצורת מפתח המרמזת על פתיחת שערי הפרנסה.
לפניכם מתכון לחלה בצורה הייחודית, מאת סטפן לייק, שף הבית של חברת "שמרית".
הרכיבים:
1 ק"ג קמח
1 קוביה או שקית שמרית (50 גר')
1 שקית משפר אפיה
¾ כוס סוכר (150 גר')
150 גר' מרגרינה (¾ חב')
2 ביצים בגודל L
כ-½1 כוסות מים פושרים
כפית מלח
למריחה: ביצה טרופה
לקישוט: שומשום או פרג לפיזור.
אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים לקערה, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
משהים למנוחה בכלי מכוסה כחצי שעה.
לחלה אחת גדולה:
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. אח"כ כל יחידה לשלושה חלקים נוספים.
סה"כ יוצרים 9 חלקים שווים.
1.ליצירת החלק המרכזי של המפתח - מגלגלים שלושה חלקים לאורך של כ 40 ס"מ כל אחד
וקולעים מהם צמה.
2. מניחים את הצמה במרכז מגש מרופד בנייר אפיה.
3. מרדדים עוד שלושה חלקים לרצועה באורך של כ 20 ס"מ כל אחד.
4. את החלקים הללו קולעים לצורת צמה. (החלה הקטנה מהווה למעשה את השיניים של המפתח).
5. מדביקים את קצה החלה הקטנה לקצה החלה המרכזית שהכנו קודם.
6. את שלושת החלקים הנותרים מגלגלים לרצועות ארוכות של כ 40 ס"מ
7. קולעים מהם צמה ויוצרים ממנה מעין עיגול, שאת קצותיו מחברים מתחת לגוף החלה
הגדולה. (עיגול זה מהווה את ראש המפתח).
8. מתפיחים עד להכפלת הנפח.
9. מורחים בזהירות בביצה טרופה ומפזרים שומשום או פרג.
10. בתנור שחומם מראש ל- 180מעלות אופים כ-35 דקות עד שהחלה זהובה.
11. מעבירים לרשת לצינון.
ליצירת שתי חלות קטנות יותר –
מבצעים את ההוראות הנ"ל ומחלקים את הבצק בתחילתו לשניים – כלומר בסופו, ל 18 חלקים.
בתאבון!